Balea Med vs. Alverde Ultra Sensitive sampon

by - november 15, 2015
Az utóbbi időben még nagyobb hangsúlyt fektettem az olyan termékek keresésére (és használatára), amik a legtöbb felesleges összetevőktől mentesek. Így leltem rá a Balea Med Ultra sensitive samponjára is, ami nem tartalmaz színezéket, tartósítószert, illóolajokat, parabéneket, szilikont, valamint alkoholt, parfümöt és még sok minden mást sem. Sosem hittem volna, hogy ilyen elérhető áron juthatok majd hozzá egy ilyen szép összetevőjű samponhoz, a 250 ml teljes áron 359 ft-ba kerül.

Water / Aqua  ,  Coco-Glucoside ti  ,  Glycerin h  0 0 ,  Sodium Coco-Sulfate ti I eu  ,  Sodium Cocoamphoacetate ti  ,  Citric Acid kh  , Panthenol v  0 0 ,  Niacinamide v  ,  Tocopherol a I v  2 2 ,  Ascorbyl Palmitate a I v I gy  2 0 ,  Glyceryl Oleate eo I eu  ,  Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride  ,  Hydrogenated Palm Glycerides Citrate eo  ,  Lecithin eo I eu  ,  Caprylyl Glycol eo I h  ,  Ethylhexylglycerin ,  Decylene Glycol  ,  Sodium Chloride  
forrás: krémmánia

A külsőségekről nem sok szót ejtenék, a flakon is azt a letisztultságot képviseli, amit a beltartalom: egyszerű és üde megjelenést kölcsönző fehér műanyag. Egy viszonylag híg samponról van szó, ami nem igazán jól habzik, így nehéz rendesen eloszlatni a fejbőrön - egy kis vízzel összekeverve viszont már sokkal kezelhetőbbé válik. Megfelelően tisztít és eleinte nem is volt probléma vele, idővel viszont száraz, sebes foltok jelentek meg a fejbőrömön, ami rettentően viszketett, ezáltal pedig a zsírosodás is hamarabb jelentkezett. Sajnos csak egyre rosszabb lett a helyzet, de a leváltása után idővel rendbe jött a fejbőröm állapota, így kiderült, hogy valóban ő volt a hibás. Végül csak egy másik samponnal felváltva tudtam elhasználni. Nagyon szerettem volna szeretni, egyszerűen fogalmam sincs, melyik összetevő nem tetszett az amúgy nem is érzékeny fejbőrömnek, de én jelenleg lemondtam erről a samponról.


A szenzitív samponokkal való kapcsolatom kezdeti nehézségei ellenére mégsem adtam fel és megpróbálkoztam egy hasonló, de drágább, azonban még mindig megfizethető alternatívával. Az Alverde Ultra sensitive samponja (ami szintén DM saját márkás) szintén nem tartalmaz színezéket, tartósítószert, parfümöt, parabéneket, szilikont, alkoholt, valamint állati eredetű és ásványi olaj alapú összetevőket, viszont jojobaolaj tartalma ápolja az érzékeny fejbőrt. Ez teljes áron 699 ft-ba kerül, amiért 200 ml sampont kapunk, de szerintem még így is közép árkategóriás.

Water / Aqua  ,  Sodium Coco-Sulfate ti I eu  ,  Lauryl Glucoside ti  ,  Glycerin h  0 0 ,  Sodium Lactate h  ,  Betaine h  ,  Sodium Chloride  , Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil eo I h  1 0 ,  Sodium Cocoyl Glutamate ti  ,  Xanthan Gum ti I eu  ,  Glucose Glutamate h  0 0 ,  Hydrated Silica 
forrás: krémmánia

A designt ennél a terméknél sem vitték túlzásba, a szokásos Alverde flakon egy 'szenzitív' külsővel. Sokkal gélesebb, sűrűbb állagú, mint az előbb említett Balea sampon, és kimondottan jól is habzik. Annyira semleges illata van, hogy nagyon nehéz lenne bármihez is hasonlítani (néha mégis a citromos túró jut eszembe), de én kedvelem ezt a natúr illatot. Szépen elvégzi a dolgát, megfelelően tisztít és szerencsére nem is szárít - sem a hajamat, sem a fejbőrömet. A hajmosást ugyan nem tudom kitolni vele, a zsírosodás elleni harcban ez sem segít (ugyan nem is ígéri), de nem ront a helyzeten. Egy egyszerű samponról van szó, ami szépen végzi a dolgát, megfelelően tisztít és az összetevői is nagyon szépek, nem utolsó sorban pedig megfizethető áron kínálják.

Nektek mi a tapasztalatotok a szenzitív samponokkal, termékekkel?

You May Also Like

3 megjegyzés

  1. A Balea Med samponját már én is próbáltam. Örültem neki, hogy ennyi mindentől mentes, de nekem sem vált be. Már az első használat után viszketett tőle a fejbőröm, így nem is használtam többet, odaadtam másnak. Most Bioderma Nodé A samponját használom felváltva a Nodé DS+-szal, ezekkel meg vagyok elégedve, mert nem szárítják az amúgy is száraz fejbőröm.

    VálaszTörlés
  2. Mindig nekem kell itthon elhasználni azokat a samponokat, amik másnak nem váltak be :) A Baleásat is használtam, én mindig hígítom vízzel és csak egyszer samponozok, így annyira nem agresszív a sampon, nem lett még egyiktől sem sebes a fejem. Most is Balea van itthon, de mindig mást veszek, festett, száraz, sprőd hajra.

    VálaszTörlés
  3. Best site to view marriage anniversary
    Happy wedding Anniversary messages!

    VálaszTörlés