Alverde Vanília és mandarin testvaj

by - július 01, 2015
Tavalyelőtt lemaradtam az Alverde vaníliavirág és mandarin kivonatos testvajáról, a legutóbbi téli szezonban azonban örömmel konstatáltam, hogy egy nagyon hasonló testápoló kapott helyet, a vanília és mandarinos - szintén limitált kiadású - testvaj pedig igencsak jó alternatívának tűnt (aminek egyébként az összetevői csak minimálisan különböznek a vaníliavirágosétól). Tavasszal már ez is kifutó termékként volt feltüntetve a polcon, így nem tudom, kapható e még egyébként.


'Az ellenőrzött biológiai gazdálkodásból származó narancshéj kivonatot és mandarin vizet tartalmazó hatóanyag komplexum bársonyossá varázsolja, a válogatott összetevők hidratálják a száraz bőrt. Burkina Faso-ból származó shea vajat tartalmaz.'

Nekem ő az első teljes kiszerelésű (200 ml) Alverde testvajam, aminek tégelye csak minimálisan különbözik a kicsiétől. Viszont ennek is rendesen zár a teteje, ami alatt fém fólia védi a krémet. Elsőre a testvaj szót valahogy a hidegebb napokkal hozom összefüggésbe, a testápolás azonban nyáron sem elhanyagolható (legalábbis az én lábaim igénylik az állandó ápolást), így mindenképp ki szerettem volna próbálni. Az illata nem egészen citrusosan mandarinos, ugyan a vanília miatt egy sokkal pudingosabb illatra számítottam, ez sem éppen kellemetlen. Viszont néha akaratlanul is a narancsvodka jut róla eszembe, valószínűleg az összetevői között szereplő alkohol miatt érzem olyannak.

Az állaga már egészen vajas jellegű, a melegebb nyári napokon azonban könnyen olvad és hamar folyóssá válik a tégelyben. A sűrűsége ellenére meglepően gyorsan, szinte azonnal beszívódik és pár perc alatt hihetetlen puha bőrt eredményez. Szerencsére nem képez réteget és még ebben a nagy melegben sem érzem soknak, nem 'fullaszt'. Közben pedig kellően táplál. Összességében pozitív csalódás volt abban az értelemben, hogy milyen gyorsan beszívódik, szóval örömmel használom így nyáron, akár a sietős reggeleken is.

Ti milyen testápolót használtok nyáron?

You May Also Like

0 megjegyzés