Nail polish stick display - körömlakk rendszerezéshez

by - február 19, 2015
Nagyon régóta gondolkozok, mi is lenne a legjobb megoldás a körömlakkjaim tárolására. Nem kell akkora mennyiségre gondolni, hogy egy egész komódot elfoglalnának, így nem volt nehéz új alternatívát keresni. Végül a sima fedeles doboz megoldásnál maradtam, amik a szekrényben kaptak helyet. A körömlakkok dobozon belüli rendszerezése valahol a márka és körömlakk üveg alakja szerint történt. A lakkjaim átláthatóságát azonban lényegesen megkönnyíti a körömformára hajazó műanyag 'stick'-ek használata, aminek beszerzését már jó ideje terveztem. Végül a KKCenterHk-nak köszönhetően jutottam hozzá az átlátszó, gyűrűre felfűzhető 50 darabos csomagra, amit itt tudtok megrendelni.


Mindegyik körömformára két réteg lakkot vittem fel, kivéve a fedőlakkokból, azokból csupán egyet. A legidőigényesebb folyamat talán maga a körömlakkozás volt, próbáltam precízen dolgozni, de amíg száradtak, megcsináltam a feliratokat. Mivel nem írok olyan szépen, kiválasztottam egy kicsit különlegesebb betűtípust és begépeltem a körömlakkok teljes nevét és/vagy számát, amit öntapadós papírra nyomtattam ki. Ezek után a kivágás és felragasztás már nem okozott nagy gondot. A rétegek teljes száradása után pedig próbáltam szín szerint felsorakoztatni őket a gyűrűre.

Aki nagyon sok körömlakkal rendelkezik, annak pláne nagy segítséget nyújt ez a megoldás, hogy ne vesszen el teljesen a saját kínálatában. Én egyelőre így, a gyűrűre felfűzve tárolom a lakkok között, de erősen gondolkozok egy kis üveg/tároló beszerzésén, hogy abba állítsam őket. Számomra akkor a leghasznosabbak, amikor körömfestés előtt a színválasztásra kerül a sor, ugyanis egymás mellé rakosgatva gyorsan kiderül, mely árnyalatok is passzolnak valójában egymáshoz. Szóval én mindenképp hasznosnak tartom és örülök, hogy végre sikerült hozzájutnom.


Használjátok a wishforbeauty kódot a KKCenterHk honlapján, és 10% kedvezményt kaptok a rendelt termék árából!

Ti mit gondoltok erről a rendszerezési módszerről?

You May Also Like

11 megjegyzés

  1. Úúú, annyira jól néznek ki, pont mint azok, amik a boltokban vannak kirakva :) A betű típus is nagyon szép, jó választás volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) én is nagyon szeretem nézegetni. A betűtípusnál arra törekedtem, hogy szép legyen, de könnyen olvasható :)

      Törlés
  2. szerintem tényleg jó rendszerezési mód, szeretem nézegetni, néha tényleg olyan lakkokat "találok" így, amit már el is felejtettem :D én egy ikea skurar tárolóban tartom őket, pont méret, nagyon jól mutatnak benne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kipróbáltam abban, de ez a mennyiség elvész benne és így nem tetszett :) Talán, ha majd sok körömlakkom lesz.. :D

      Törlés
  3. én i így rendszerezem, már kicsit elvesztem bennük, már több min 350 darabom van, így legalább átláthatóbbak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ekkora mennyiségnél valóban nagy segítség, habár akkor lassan a stick-ek tárolása is komoly problémát fog okozni :D

      Törlés
  4. Már vagy két éve tervezem ilyen stickek beszerzését... :D De lusta disznó vagyok. :D Nekem sokáig szín szerin voltak rendszerezve, így ha piros lakk kellett, láttam egyszerre az összeset. Viszont az üvegek különbözősége miatt ez annyira nem praktikus, így most márka szerint vannak, de így meg nekem annyira nem átlátható... Miért nem egyforma az összes körömlakk üvege?! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már nekem is megfordult a fejemben, hogy lehetnének egységesek a körömlakk üvegek :D

      Törlés
  5. Nagyon szép, jó lehet ezeket nézegetni :) Gyakran csak azért nézem át a készletemet, hogy nehogy elfelejtkezzek pár régi lakkról, de így nem fordulhat elő, ha minták vannak. Bár nem is tudom, lehet, sajnálnék műanyagra pazarolni lakkot, főleg a különlegesebb színekből. (Ami persze hülyeség, mert újra lehet venni, hacsak nem limitált.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Golden Rose homoklakknál sajnáltam nagyon, de hát abból pláne valószínű, hogy beszerzek még egy üveggel, ha elfogy :) de így tényleg nem kerüli el a figyelmemet egy lakk sem.

      Törlés
  6. Már mióta szeretném én is rendszerezni a kicsikéimet valahogy, de csak nem sikerült még a tettek mezejére lépnem :D Na de legalább az ilyen posztok mindig újra meghozzák a kedvem :)

    VálaszTörlés