Alverde Szenzitív Naptej LSF 30

by - július 09, 2014
Habár csak az utóbbi napokban érkezett meg az igazi nyári kánikula, július közepén tényleg igen fontos a napsugárzás elleni védelem, úgyhogy én sem mehetek el szó nélkül mellette. Tavaly már bemutattam a DM saját napozócsaládjának egy tagját, a Sundance karotinos napozó spray-t. Még van benne egy kevés, de az idei nyarat már nem bírta volna ki így gondoltam, beszerzem belőle az utánpótlást, hiszen számomra nagyon bevált. Ugyebár akkor konkrétan szilikon- és parabénmentes termék után kutattam, így kimondottan boldog voltam, hogy alkalmam nyílt a natúr Alverde naptej tesztelésére. Úgyhogy az egyre erősödő sugárzás ellen inkább ezt a magasabb fényvédővel ellátott naptejet kezdtem el használni.


'Az ásványi alapú fényszűrő védi az érzékeny bőrt. A széles sávú UVA/UVB szűrőrendszer és az E-vitamin védelmet nyújt a káros napsugarak ellen és segít megakadályozni a napfény okozta bőröregedést, valamint a pigmentfoltok kialakulását. A glicerint, napraforgó-, jojoba- és olívaolajat tartalmazó receptúra hidratálja és bársonyossá varázsolja a bőrt. Nem tartalmaz szintetikus illatanyagot, színezéket, tartósítószert, ásványi olajokat, szilikont, parabéneket és állati eredetű összetevőket.'

A tubus egy az egyben megegyezik a többi ilyen Alverde termékével (a samponomhoz tudom hasonlítani, tényleg teljesen ugyanaz). Semmi extra nincs benne, a teteje jól zár, a lyuk mérete megfelelő, melyen keresztül könnyen kinyomhatjuk a naptejet. Maga a naptej - még ha eleinte nem is érződik - nagyon sűrű. Igen nehéz is elkenni, ha túl sokat próbálunk meg felvinni egy részen, akkor nem lehet eloszlatni, egy fehér réteget képez a bőrön és egyszerűen ott marad. Igazából ez nem lenne zavaró, de esztétikailag nem nyújt túl szép látványt. Alaposan ki kell tapasztalni a használatát, ugyanis ha csak keveset próbálunk meg egyenletesen eloszlatni a kívánt bőrfelületen és még előtte a tenyerünkben is elkenjük, akkor sokkal könnyebb dolgunk van a felvitellel. Nem mondom, hogy így egy cseppet sem látszik meg a bőrön, de egyáltalán nem olyan vészes az eredmény, mint amilyen nekem első próbálkozásra volt. Tényleg csak rá kell jönni a csínyára, ha nem erősen próbáljuk meg eldörzsölni, hanem éppenhogy csak érintjük a bőrt, sokkal könnyebb dolgunk van. (Bár a hasamon a mai napig nem sikerül normálisan elkenni.) Az alábbi képen látható kevés testápoló soknak bizonyult a kézfejemre.


Ha hozzászokunk az eleinte adódó nehézségekhez, még mindig felmerül egy probléma. A szaga egyszerűen elviselhetetlen. A tubusban is érződik, de abban reménykedtem, hogy felkenéskor már nem lesz zavaró, viszont számomra ez a szag tényleg nagyon gyomorforgató. Még jó, hogy egy idő után elillan a bőrről. Nem teljesen, de csak akkor lehet érezni, ha konkrétan elkezdem szagolgatni a bőrömet.

Miért használom mégis olyan lelkesen? Ezektől az apró hibáktól el tudok tekinteni, mégpedig a hatása miatt! Ugyebár a pigmentfoltok kialakulásának megakadályozását is ígéri. Én arra lettem figyelmes, hogy ezzel a naptejjel a kezdődő pigmentfoltjaim nem sötétedtek tovább, míg a bőr körülötte egyenletesen barnult. Így mintha halványodtak volna, ami nekem hihetetlen nagy öröm volt. Pedig ilyenkorra már erőteljesebben szoktak látszódni a napozás hatására, naptej használata mellett is. Ezek után jogosan reménykedek abban, hogy további pigmentfoltok nem alakulnak ki rajtam. Természetesen használatakor egy falatnyit sem pirosodtam, pedig igencsak tűző napon voltam és minden tekintetben kiállta a próbát. Barnulni viszont vele is lehet :) Szóval aki nagyon félti a bőrét, annak ajánlom, már ha megéri neki ezt a procedúrát, amit a felvitele igényel. Eleinte sokat bosszankodtam a nehéz kenhetőség miatt, de sokkal fontosabb a bőröm védelme, így ha strandra nem is, de itthon mindenképp ezt használom. Nem utolsó sorban pedig egy natúr termékről van szó, aminek nagyon szépek az összetevői és tisztán ásványi szűrőt tartalmaz. Ezek miatt bátran próbáltam ki az arcomon is. Szerencsére jól tűrte a bőröm, nem szaporodtak el rajtam a pattanások és nem okozott semmilyen irritációt.

Egyébként összesen 200ml naptej bújik meg a flakonban, ami egy ideig biztos kitart, hiszen kevés is elé belőle. Én nem is szoktam újrakenni vele magam, mivel még fokozott izzadás mellett sem tűnik el a bőrről - sajnos zuhanyzáskor is oda kell figyelni erre, hogy alaposan lemossuk.

Összességében a gyakorlati nehézségek miatt vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban, de ha továbbra is ilyen szépen teljesít pigmentfoltok terén, abszolút szemet hunyok az állaga és szaga fölött. Nem utolsó sorban pedig így nem érzem szükségét külön arcra való fényvédő beszerzésére.

Ti milyen naptejet használtok?

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Én is szeretem az alverde termékeket, már használtam tőlük naptejet, én megszoktam a fizikai fényvédőkkel járó "kellemetlenségeket" úgyhogy én ilyenkor már csak az illat és az állag dologgal tudok problémázni, nem szeretem ha túl sűrű és zsíros egy termék, és azt se ha nagyon intenzív az illata, mert legtöbbször parfüm mellet használok naptejet, utca séta stb és ilyenkor nagyon fojtogató a sok illat együtt, ezért én mindig nagyon enyhe illatú vagy gyerekeknek valót veszek :) De most lehet én is ezt próbálom ki következőnek ha nekem nem lesz túl kellemetlen az illata :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is sűrűnek mondanám, inkább 'tartalmasnak', vagy nem is tuom. Szóval zsírosnak egyáltalán nem zsíros :)

      Törlés