Do it yourself - Nyaklánc átalakítás

by - április 25, 2014
Mára egy kisebb ékszer átalakítós do it yourself bejegyzést szántam, amiben azt mutatnám meg, hogyan formáljunk át egy számunkra nem megfelelő nyakláncot. Gondolom nem sokan emlékeznek már a legutóbbi eBay-es szerzeményes posztomra, mert januárban volt. De már akkor megemlítettem, hogy a nyaklánc képen sokkal jobban mutat, mint élőben. Sokat gondolkoztam, hogy a belső, piramisszegecses mintájú részt kiapplikáljam e belőle, de mivel így továbbra sem viseltem, végül elhatároztam magam.


A színe természetesen ugyan olyan, csak két különböző időpontban lett fényképezve.

A művelethez csupán csípőfogóra volt szükségem, aminek segítségével a szerelőkarikákat szétnyitottam. Először a láncot távolítottam el, majd a hosszú szegecseket, amiket ezután egyesével a láncra visszahelyeztem, egymástól egyenlő távolságra. A lánc eredetileg nagyon hosszú volt (körülbelül a mellkasom közepéig lelógott az egész), ezért kapocs sem volt rajta. Viszont nekem jobban állnak a rövidebb darabok, ezért megrövidítem: magamhoz mértem a megfelelő hosszúságot, aminek két végére szerelőkarikát és egy kapcsot helyeztem. Az eredmény egy végtelenül egyszerű nyaklánc, de nekem sokkal jobban tetszik így, hiszen jobban áll és azóta előszeretettel hordom is :) Egyébként pont ma is ezt viseltem.


Ti szoktatok kisebb átalakításokat eszközölni az ékszereken?

You May Also Like

4 megjegyzés

  1. Jó ötlet volt, nekem így jobban is tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem így jobban tetszik. :) Vannak itthon ilyen szegecseim, már ideje készülök egy ilyen nyakláncra, de eddig csak a fülbevalóig jutottam el. :D

    VálaszTörlés