Wish for beauty
Beauty & lifestyle blog

6/30/2018

Ingyenes bőrdiagnosztika az Yves Rocher-nál

Mint annyi mindennel, sajnos az arcbőrömmel is borzasztóan elégedetlen vagyok. Tág pórusok, helyenként zsíros, egyenetlen bőr. Azonban kiderült, közel sem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek én látom. Az Yves Rocher ingyenes bőrdiagnosztikájának köszönhetően többek között azt is megtudtam, hogy az arcbőröm pigmentációja abszolút rendben van - na de ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük a legelején.


Az Yves Rocher jóvoltából lehetőségem nyílt kipróbálni a már 8 budapesti (Köki Terminál, Campona Bevásárlóközpont, Váci utca és Teréz körút, Corvin pláza, Westend City Center, Eurocenter, Arena Mall) szaküzletben elérhető bőrdiagnosztikai szolgáltatást, ami bárki számára ingyenes és vásárlási kötelezettségtől mentes. Ráadásul időpont nélkül, 5-10 perc alatt elvégzik a vizsgálatot, ami azonnali eredményt ad. A készülék által kiírt értékeket egy kis füzetben, úgynevezett szépségútlevélben meg is kapjuk, valamint a szakértői tanácsadás során ajánlott arcápolási termékeket is megjelölik benne. Ezenfelül pedig egy 40%-os kupont is kapunk a végén, ha esetleg meg szeretnénk vásárolni az ajánlott termékek valamelyikét vagy egy, bármely más arcápolót (a kupon a kiállítástól számított 2 hónapig felhasználható).

Maga az arcbőrelemzés rendkívül egyszerű, egy kis kézi készülék segítségével mérik fel 5 szempont alapján bőrünk állapotát: bőrfelület textúrája, pigmentáció, faggyútermelés, feszesség és hidratáltság. Ehhez az arc egy pontján megtörlik a bőrt és a fertőtlenített készülékkel fájdalommentesen történik meg a mérés, amivel számszerű jellemzést kapunk. Nekem a bőröm textúrája és a faggyútermelés, ami kritikusabbnak volt mondható, ellenben a pigmentáció meglepően jó eredményt adott és a feszességért és hidratáltságért sem kell aggódnom. Ahogy már említettem, a vizsgálat részét képzi a személyre szabott termékajánló arctisztítás, arcápolás alaplépései és kiegészítő arcápolás kategóriákon belül, bőrünk problémáira megoldást keresve.


A mérés közben egyébként beszélgettünk a jelenlegi arcápolási rutinomról is, a bőrömmel kapcsolatos saját észrevételeimről. Így a termékajánlókor azt is figyelembe vették, hogy a periódusom előtt például hajlamosabb vagyok a pattanásokra és bizonyos területeken zsírosabb is a bőröm akkor.

Nagyjából ugyan tisztában voltam az arcbőröm állapotával, egy alaposabb elemzés abszolút rám fért és csak ajánlani tudom mindenkinek, ugyanis akár meglepő eredményt is adhat, így pedig elkerülhetjük a nem megfelelő bőrápolást. Ha a tanácsolt termékeket használjuk, érdemes egy-két hónappal később visszalátogatni egy újabb kiértékelésre, magunkkal vinni a füzetünket, hogy lássuk, történt e változás és sikerült e valamelyest orvosolni a sarkalatos pontokat.

Ti próbáltátok már az Yves Rocher bőrdiagnosztikai elemzését?

6/24/2018

Levendula szezon - egész évben

Idén júniusban nagyon gyorsan elrepült a levendula szezon. Talán a korai melegnek köszönhetően, de ezen a hétvégén már nem volt lehetőségünk elmenni a kiszemelt levendula mezőre, ugyanis leszedték az összeset - kicsit későn kaptunk észbe. Viszont manapság már igazán kellemes, valódi levendulaillatú szépségápolási termékek kerültek piacra, amik talán kicsit kárpótolnak, így ezekről írnék most. Azt csak megemlíteném, hogy jelenleg még a mosószerem is levendulás :)


Alverde levendulás testvaj (teszt)
Sajnos a téli limitált kiadás része volt ez a levendulás(-fügés) testvaj, az illata miatt viszont megőriztem tavaszra. Komolyan mondom, amint kinyitom a tégelyt, mintha egy levendulamezőbe ugranék fejest! Isteni friss levendulás illata van, ami bőrrel érintkezve is megőrzi ezt a kellemes aromát. Állagából adódóan nem kimondottan tavaszi-nyári darab, hiszen egy rendkívül sűrű, testesebb krémről van szó, de ebből fakadóan kiváló a hidratáló hatása.

essence show your feet 16 miss lavender körömlakk
Csak annyi kérdésem lenne magamhoz, hogy én ezt miért hanyagoltam évekig? Most fedeztem fel újra és emlékszem, régen is mennyire imádtam. Amin meglepődtem, hogy az állaga semmit nem romlott az évek alatt, nem lett nyúlós és gyorsan is szárad. Ha lenne még ez az árnyalat, biztos feltankolnék belőle!


Lush Lavender Vida Loca szappan
Egy Lush workshopon sikerült hozzájutnom ehhez a levendulás szappanhoz, ami a Butterfly dobozban lapult. Egyáltalán nem vagyok nagy szappan használó, kézmosáshoz is a folyékony szappant preferálom. De eszméletlen, hogy ez a Lush darab milyen levendulaillattal tölti be az egész fürdőszobát! Így mindenképp szerettem volna adni neki egy esélyt fürdéshez. Ugyan nem szárít, de se kézben, se közvetlenül az adott testrészen nem sikerült habzást előidézni - ami nem is csoda, az összetevőit elnézve. Használat közben azonban sajnos nem a friss levendulás illat dominál, így nem lett a kedvenc termékem.


L'Oreal Botanicals levendulás bőrnyugtató sampon érzékeny fejbőrre (teszt)
A balzsammal karöltve használom a Botanicals levendulás samponját és azt kell, hogy mondjam, rendkívül jó párost nyújtanak (legalábbis nekem nagyon bevált a vékonyszálú, hamar zsírosodó, de száraz hajvégemre). A sampont viszont mindenképp ki kell emelnem, ugyanis mostanában hadilábon álltam a samponokkal. Kiválóan tisztít, nem szárít, de nem is nehezíti el a hajam, tényleg nagyon megszerettem. A levendula mellett egyébként valami erőteljesebb, parfümösebb illatot is lehet érezni, ami azonban fél nap után elillan.

Ti szeretitek a levendulát és/vagy a levendulás termékeket?

6/03/2018

Instagram moments #10

Mostanában sokkal kevesebbet posztolok instagramra is, mint annak idején, habár sosem mutattam napi szintű aktivitást ezen a platformon. Ennek egyébként több oka is van. Egyrészt nem akarok állandóan unalmas könyves-kávés 'flatlay'-eket mások arcába tolni, másrészt igyekszem az instagramra is minőségi képeket feltölteni. De azért, így fél év után csak összegyűlt annyi, hogy egy újabb bejegyzés szülessen belőle. Habár rengeteg kép már csak instagram stories-ba került ki, így az itt mutatott képek nem feltétlen lesznek összhangban a mondanivalóval.