Prága - képes beszámoló

by - július 05, 2013
Prága, avagy a 'száztornyú város' Csehország fővárosa, amit (akárcsak Budapestet) egy folyó, a Moldva szel ketté. Utazásunk előtt nem tudtam, mire számítsak a várossal kapcsolatban, nem nézegettem képeket és nem olvastam beszámolókat. A négy napos városnézés kellemesen telt, csak az időjárás fogott ki rajtunk, ugyanis az első napon kívül folyamatosan esett az eső - a képeket visszanézve alig hiszem el, hogy még napsütéses időnk is volt. Sajnos az eső a képek mennyiségére és olykor a minőségére is ráment, nem igazán volt kedvem szakadó esőben fényképezni. Ennek ellenére szeretnék veletek most pár képet megosztani, mivel tényleg egy szép helyről van szó.

Ami igazán tetszett Prágában, hogy rengeteg a régi építésű ház, építmény, a városon áthaladó viaduktról és más magasabb épületekről letekintve nem igazán láttam modern multicégek 'építészeti remekét'. Próbáltunk minél több helyre eljutni, bár ez a négy nap nem igazán volt elég túl sok mindenre. A főbb helyi nevezetességeket azért igyekeztünk megnézni, mint például a Károly-hidat, amely Európa egyik legrégebbi hídja és Prága egyik jellegzetes szimbóluma.

Séta a Vencel téren és környékén, valamint megtekintettük a híres Orloj óraművet.

Kampa, azaz Prága Velencéje, ugyanis a kis csatorna és vízre épült házai Velencére emlékeztethetnek bennünket. Itt található a Lennon fal is, amire éppen akkor is alkottak.

Ezután Vyšehrad-ot vettük célba, ami elsősorban a Szent Péter és Pál templomról, valamint a mellette fekvő sírkertjéről híres (ahol többek között Antonín Dvořák, Alfons Mucha és Bedřich Smetana is nyugszik).

A Szent Vitus-székesegyházban található Mucha által tervezett ablak.


Sajnos ezekkel a képekkel nem tudtam minden helyet bemutatni, amerre jártunk, ugyanis az eső tényleg elég hátráltató tényező volt. Az utolsó előtti napon a Hradzsin-negyedben nézelődtünk, ami egy egész napos programnak bizonyult. A legtöbb időt az itt lévő múzeumokban, a bazilikában és katedrálisban töltöttük (ahol általában nem is lehetett volna fényképezőgépet használni). Persze a helyi Hard Rock Cafét sem hagyhattam ki, ahonnan egy újabb taggal bővült a pólógyűjteményem :)

Ti jártatok már Prágában?

You May Also Like

10 megjegyzés

  1. Én még nem jártam Prágában, de olyan szuper képeket készítettél, hogy egyből meghoztad hozzá a kedvem. :}

    VálaszTörlés
  2. Szépek a képek! :) Csigusz, toboz nagyon cukik! :D Az az óramű meg szuper!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép képek... viszont azt a sírkövet nem értem :/ Miért vannak úgy az évszámok? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Igen, tényleg elég furcsának tűnik először. Az évszámot a hónap és nap 'vágja ketté', ezért néz ki így :)

      Törlés
  4. Díjat kaptál tőlem, nézz be hozzám! :) www.sminksziget.blogspot.com

    VálaszTörlés
  5. de jó képek! csodás fotók! élvezet nézni!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, aranyosak vagytok :)

    VálaszTörlés
  7. Sajnálom, hogy rossz volt az idő. :S Jól kifogtátok.
    Viszont gyönygörű képeket készítettél. =) A fehér virágos, a lakatos és az esernyős a kedvencem. =) <3
    Én még nem jártam Prágában, pedig már egy párszor volt róla szó, hogy elmehetnénk... Mert van ott ismerős. Szeretem a 3-4 napos városnézős kirándulásokat is, mi tavaly Krakkóban voltunk így, mert barátnőm kint volt erasmuson és meglátogattuk.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép képek :) Még nem voltam Prágában, de szívesen elmennék, és innen mondjuk közelebb is van, szóval nem értem, miért nem voltam még ott :)

    VálaszTörlés